Våra tanter i Björksele


Lars Fällman, Gerd Arvidsson, Anna-Märta Jonsson, Olle Rosen, Catrin Jonsson, Annete Lindström, Maud Lundgren och i bakgrunden skymtar hustomten.
Vi i arrangörsstaben för Vindelälvsdraget har en särskild kärlek till damerna i köket i föreningshuset i Björksele. De ställer alltid upp år efter år i ur och skur och fixar så att vi kan fylla våra tomma magar. De ansvarar även för att det finns dryck och tilltugg när dansen drar i gång på fredagskvällen under draget.

Maud Lundgren, Annete Lindström

Annete Lindström, Catrin Jonsson

Catrin Jonsson, Annete Lindström

Maud Lundgren

De är ett troget gäng alla ställer de upp lika villigt och glatt, men vi, i arrangörsgruppen för draget, har trots det utsett Anna-Märta Jonsson till boss för gänget. Vi har nämligen sett hur hon, där hon står vid stora grytan, med bestämd arm med hela armen ger order till alla de övriga.
Anna-Märta Jonsson
Vi vet från säker källa att hon alltid är plikttrogen och ordentlig och missar aldrig en utsatt tid.
En gång har hon dock på grund av draget missat frukosten. Det hände nämligen det året då det var en så glad föreställning i föreningshuset att borden rasade. Hemma hos henne och Allan huserade, Goriks team, och de var så glada och upprymda efter festen på föreningshuset att de inte kunde sluta förrän långt fram på småtimmarna. Den morgonen, och kanske en av få, missade hon att komma i tid till för att öppna för frukost. Vi vet att de har en egen hustomte som brukar vara van att basa men i föreningshuset där får han bara smyga i kulisserna och ta order av damerna. Vi vill på detta något annorlunda sätt tacka våra kära tanter i Björksele för vad ni gör för oss när vi drar in här och ställer till. Från säker källa vet vi att ni blir glada om vi köper så mycket öl som ni bara kan frakta hit på sparken. Samma källa har även viskat att den enda gång ni blir glada över att gubbarna i Björksele tar en öl, det är när det blir klirr i byaföreningens kassa.