Pressinformation Inför loppet

VINDELÄLVSDRAGET 2000

Torsdag den 16 mars startar årets VINDELÄLVSDRAG den långa resan från Ammarnäs i Lapplandsfjällen längs Vindelälven, ned till Vännäsby där målgången sker på söndag den 19 mars. Då har tävlingen avverkat de 40 milen stafett för 13:e gången med 30 delsträckor varierande mellan 6-21 km. Allt om tävlingen hittar ni på vår hemsida www.vindelalven.se - vilka lag som är anmälda, bansträckning, växlar, etappmål, bilder, video m.m.

Det är svårt att sia om utgången av årets VINDELÄLVSDRAG, men med bland favoriterna till tätplaceringar finns Björksele DHK lag 1, Kebnekajsorna - Kiruna, Team Optimisterna - Granö, Vilhelmina Drag, IF Östersund, Norsjö Hundkörare m.fl. Det är en lång tävling och mycket kan hända under loppet. Det vill till att allt är välorganiserat och klaffar för lagen. Men även om det är så, kan man ändå inte vara säker på att det går som man har tänkt sig. VINDELÄLVSDRAGET går längs ett vildmarkssspår och mycket har också hänt genom åren som inte har gått att förutse. Älgar och renar har dykt upp på spåret, skotrar har stått i vägen, bilar har gått sönder, folk har kört vilse på vägen på väg till växling, stafettpinnar har glömts m.m. Men i stort sett har tävlingen alltid gått bra - detta är såna moment som lagen får räkna med kan hända.

Det är mycket roligt att titta på även om man inte följer tätlagen. Många olika hundraser och alla sorters körstilar finns representerade på VINDELÄLVSDRAGET. Flera raslag - schäfer, riesenschnautzer m.fl. finns på startlinjen och de är inte så vanliga i draghundssammanhang. Årets nykomling är Lag Pudelrace som ska bli spännande att följa. Det är inte ett rent pudellag, men det är många pudlar med i laget enligt vad vi erfarit.

Om ni vill ha hjälp med rapporteringen av årets VINDELÄLVSDRAG, så kan vi leverera både stillbilder och rörliga bilder. Vår fotograf Per Igsell är ute och filmar varje dag och lägger ut bilderna på vår hemsida. Där kan ni titta på dem och om ni ringer Per, så kan han skicka bilder i högre upplösning än på hemsidan. Vill ni ha hjälp att följa något speciellt lag, så kan vår egen reporter Åke Johansson hjälpa er med detta och skriva för er. I övrigt lägger vi ut en kort summering av varje dagsetapp med speciella händelser och ställningen mellan tätlagen. Har ni övriga önskemål - kontakta Ann-Kristin Ångström eller Åke Johansson (enl. tel lista).

På onsdag kväll kl.19 i Ammarnäs finns vi tillhands vid sekretariatet för en pressinformation. Vi kan hjälpa till med frågor och tips på bra fotoplatser t.ex.


TELEFONLISTA
Press:			Ann-Kristin Ångström		070-654 85 95
			Åke Johansson			070-248 50 27
Bilder:			Pär Igsell			070-671 00 89
Tävlingsledare:		Olle Rosén			070-200 95 67
Sekretariat:		Karin Hedlund			070-231 15 77

DRAGHÄLSNINGAR Ann-Kristin Ångström
Arrangör: Umeå Brukshundklubb