Pressinformation Dag 2, fredag 17:e

  Högupplösta pressbilder
 • StartSorsele.jpg
  Start i sorsele dag 2.
  Fotograf: Pär Igsell
 • VaxelRastrand.jpg
  Påväg in till växeln i sorsele.
  Fotograf: Pär Igsell
 • BanBild.jpg
  Åkare ute på en sträcka.
  Fotograf: Åke Johansson

VINDELÄLVSDRAGET 2000-03-17

Dag 2 Dagsetapp Sorsele - Björksele 113,0 km, 8 delsträckor

Andra dagen på årets VINDELÄLVSDRAG bjöd på lika fint väder som den första. Strålande sol, blå himmel, lätt medvind och c:a 13 grader kallt i starten i Sorsele kl.9.00. Själva starten gick bra, men strax efter att ekipagen försvunnit över Badsjön och ut på Vindelälven, blev det en del hopkörningar. Bl.a. hamnade Björksele Lag 1 i en sådan situation och tappade en hel del tid. Först till växeln i Nedre Saxnäs var Lena Westas-Havamäki för ledande Team Optimisterna strax före Skellefteå DHK, Kebnekajsorna och Pointer Sisters & Brothers. Björksele växlade som 8:e lag, 5 min 32 sek efter Team Optimisterna. Team Optimisterna behöll sin ledning genom hela dagsetappen. Kebnekajsorna var närmast att hinna ifatt dem vid sista växeln i Vindelgransele, där de växlade 12 sekunder efter, men Optimisterna körde åter ifrån dem och marginalen i mål var 1 min 12 sek. Efter strulet på första sträckan började Björksele sin upphämtning i resultatlistan och på sträckan mellan Sandsele - Torviksele körde Maria Lindqvist upp Björksele till andra plats, men det höll inte utan Björksele Lag1 kom hem till byn som tredje lag på dagsetappen, 9 min 32 sek efter segrande Team Optimisterna. Gårdagens fyra IF Östersund tappade 1 placering till Pointer Sisters & Brothers som idag kom in som fjärde lag i Björksele.

Dagens pudelrapport: Igår genomförde laget 5 delsträckor, bröt en sträcka och avstod 2 sträckor. Idag gick det trögt i starten, hunden ville inte lämna Sorsele och då har man som förare inget annat val än att bryta. Men laget genomförde 4 sträckor och avstod 3 sträckor. Pudeln är en stark och uthållig hundras med jaktanlag i generna (vattenapportör), men mot erfarna draghundsraser har den inte mycket att sätta emot. Det här är det som gör VINDELÄLVSDRAGET till en sån speciell tävling - att det finns plats för alla som vill deltaga. Det är inte lätt för någon hund att för första gången vara med i den hetluft som bildas i det gemensamma startfältet och det är inte konstigt om en hund vänder och inte vill vara med. Det är inte första gången det händer….

I morgon lördag går starten i Björksele kl. 10.00. Dagens etapp är den längsta och går från Björksele till Hällnäs 122,5 km, 9 delsträckor.

Bilder, resultat m.m. ligger ute på vår hemsida på www.vindelalven.se
Vill ni ha någon speciell bild - ring Åke Johansson 070-2485027, så ordnar han att ni får bilden som ni vill ha den. Vill ni ha hjälp med att följa ett speciellt lag eller en speciell person, så kan han ordna det också och skriva åt er.


TELEFONLISTA
Press:			Ann-Kristin Ångström		070-654 85 95
			Åke Johansson			070-248 50 27
Bilder:			Pär Igsell			070-671 00 89
Tävlingsledare:		Olle Rosén			070-200 95 67
Sekretariat:		Karin Hedlund			070-231 15 77

DRAGHÄLSNINGAR Ann-Kristin Ångström
Arrangör: Umeå Brukshundklubb