Pressinformation Dag 3, lördag 18:e

  Högupplösta pressbilder
 • Start_Bjorksele.jpg
  Start i Björksele lördag morgon
  Foto: Christian Ericsson
 • Taten.jpg
  Kort efter starten i Björksele, täten har nått Vindelälven.
  Foto: Åke Johansson
 • Granlidens_Vildmarkskollo.JPG
  Granlidens Vildmarkskollo, David Karlsson väntar på att få gå ut från Rusksele
  Foto: Pär Igsell
 • Vaxel_Rusksele.jpg
  Magnus Västerlund på väg in och växla i Rusksele för Norsjö Hundkörare.
  Foto: Pär Igsell
 • Dit.jpg
  Dit ska du Ulf Grahn körande för Huddiksvalls BK
  Foto: Åke Johansson

VINDELÄLVSDRAGET 2000-03-18

Dag 3 Dagsetapp Björksele - Hällnäs 122,5 km, 9 delsträckor, 7,5 - 21,0 km

Tredje dagens morgon började med ett ymnigt snöfall i Björksele. Det slutade snöa innan start, men föret blev förstås långsammare. Det snöadeinte mer under dagen utan molnen började så småningom spricka upp. Lagom till när täten växlade i Ekorrsele så kom solen fram och värmde tävlande, åskådare och hundar.

Starten i utförsbacken i Björksele gick i stort sett bra - utom för Vilhelmina Drag som fick trassel i linorna och måste stanna på startområdet. En lina var sönder och det innebar att en hund fick lyftas ur spannet. Även för ledande Team Optimisterna blev startsträckan en missräkning. Där var det en ledarhund som inte gick som den skulle och det gjorde att Mats Öqvist stannade och flyttade om hundarna i spannet.

Sollefteå DHK:s världsmästare Jan Svensson kom som första lag till Vormsele, med Kebnekajsorna 1min 7sek efter och Björksele lag 1 ytterligare 20 sek efter. Team Optimisterna blev 9:a på sträckan, 5min 6sek efter Sollefteå.

På andra sträckan körde Maria Lindqvist upp Björksele lag 1 till ledare och Kebnekajsorna låg nu som andra lag medan Team Optimisterna börjat sin upphämtning efter den olyckliga första sträckan. Björksele ledde under ytterligare två delsträckor, men sedan körde Kebnekajsornas Anna Björklund upp till ledning. Den ledningen behöll de in till målet i Hällnäs med Björksele lag 1 som tvåa, 5min 33 sek efter. Trea till Hällnäs kom Team Optimisterna ytterligare 2 min 32 sek efter. Detta innebär nu att totalt efter 3 dagar så leder nu Kebnekajsorna 2 min 26 sek före Team Optimisterna och med Björksele lag 1 på tredje plats ytterligare 8min 4sek efter. Fyra totalt ligger Östersunds DHK och femma Pointer Sisters & Brothers.

Det blir en rafflande slutstrid i morgon när det är så små marginaler mellan tätlagen. Starten går kl 0900 i morgon från Kärleksudden i Hällnäs och målgången i Vännäsby beräknas för täten mellan kl 11.00 - 11.30.

Bilder, resultat m.m. ligger ute på vår hemsida på www.vindelalven.se
Vill ni ha någon speciell bild - ring Åke Johansson 070-2485027, så ordnar han att ni får bilden som ni vill ha den. Vill ni ha hjälp med att följa ett speciellt lag eller en speciell person, så kan han ordna det också och skriva åt er.


TELEFONLISTA
Press:			Ann-Kristin Ångström		070-654 85 95
			Åke Johansson			070-248 50 27
Bilder:			Pär Igsell			070-671 00 89
Tävlingsledare:		Olle Rosén			070-200 95 67
Sekretariat:		Karin Hedlund			070-231 15 77

DRAGHÄLSNINGAR Ann-Kristin Ångström
Arrangör: Umeå Brukshundklubb