Pressinformation Dag 4, söndag 19:e

  Högupplösta pressbilder
 • SkogenVindeln.jpg
  I skogen strax före växeln i Vindeln.
  Foto: Pär Igsell
 • BanBild.jpg
  Spann efter Vindelälvsleden.
  Foto: Åke Johansson
 • KebnekajsornaMal.jpg
  Kebnekajsorna går i mål som segrare i Vindelälvsdraget 2000.
  Foto: Pär Igsell

VINDELÄLVSDRAGET 2000-03-19

Dag 4 Dagsetapp Hällnäs - Vännäsby, 70,5 km, delsträckor mellan 10,0-17,5 km

Äntligen triumf för Kebnekajsorna!

Morgonen i Hällnäs grydde med molnigt väder och ganska mycket vind, men med en temperatur strax under 0-strecket, så var vädret behagligt. Dagens etapp var bäddad för spänning och raffel, eftersom Kebnekajsorna efter gårdagens etapp gått upp i ledningen. Men marginalen till tvåan Team Optimisterna var inte större än 2min 26sek.

På startlinjen för Kebnekajsorna ställde sig rutinerade Birgitta Holmgren - hon brukar alltid köra den sträckan och har gjort det med bravur genom alla 13 åren. De häftiga backarna strax innan Vindeln har döpts till Birgittabackarna efter en häftig vurpa i isigt före för många år sen nu. Idag visade hon verkligen vad hon kan i hundkörningssammanhang och kom först till Vindeln med god marginal 2min 07sek före Vilhelmina Drag och ytterligare 16 sek före Team Optimisterna. Sen gick allt som på räls för Kebnekajsorna och de kunde ohotade gå in under målskynket i Vännäsby och mottaga publikens jubel. Det var populära segrare i årets Vindelälvsdrag. Kebnekajsorna har varit med i alla år och alltid kört bra och legat bland tätlagen, men de har aldrig tidigare kunnat åka hem med segern i bagaget. Team Optimisterna blev tvåa totalt efter att ha klarat av en fjärde plats på dagsetappen. Björksele blev trea totalt efter en sjundeplats idag. Fyra blev Pointer Sisters & Brothers och femma blev IF Östersund DHK.

Dagens pudelrapport: Igår genomförde pudellaget 6 sträckor och avstod att köra 5 sträckor. Idag genomförde de 2 sträckor, bröt 1 sträcka (starten) och avstod från 2 sträckor. På sista sträckan in till Vännäsby var de bara 4 min 39 sek efter näst sista lag i mål!

Bilder, resultat m.m. ligger ute på vår hemsida på www.vindelalven.se Vill ni ha någon speciell bild - ring Åke Johansson 070-2485027, så ordnar han att ni får bilden som ni vill ha den. Vill ni ha hjälp med att följa ett speciellt lag eller en speciell person, så kan han ordna det också och skriva åt er.


TELEFONLISTA
Press:			Ann-Kristin Ångström		070-654 85 95
			Åke Johansson			070-248 50 27
Bilder:			Pär Igsell			070-671 00 89
Tävlingsledare:		Olle Rosén			070-200 95 67
Sekretariat:		Karin Hedlund			070-231 15 77

DRAGHÄLSNINGAR Ann-Kristin Ångström
Arrangör: Umeå Brukshundklubb