Den tredje dagen av Vindelälvsdraget bjöd på en dramatisk vändning när ledarlaget Alpentrail inför växeln i Åmsele körde fel och därmed tappade ledningen och möjlighetrna att vinna dagsetappen.

 

Dagen började med något kallare temperatur än de två inledande dagarna vilket innebar ett mycket fint före under de första sträckorna. På startsträckan gjorde Magnus Sjöberg i Team Brigstone, som körde med två hundar, en starkinsats när han körde ifrån till sträckseger.

Efter första sträckan låg ledarlaget Alpentrail inte bättre än på femte plats två minuter efter Team Brigstone. Därefter började med sin sedvanliga uppkörning och knaprade in minut för minut på de andra lagen för att till slut komma upp i ledning som inför växeln i Åmsele var ett par minuter.

Då hände det som inte skulle få ske, laget körde fel, missade att svänga av till växeln och fortsatte vid sidan av växeln och fyr kilometer ner efter banan innan lagets förare Erwin Föger upptäckte sitt misstag och tvingades vända. Felkörningen innebar att laget tappade sin ledning och b lev 17 minuter och 43 sekunder efter på sträckan Föjsviken Åmsele.

Alpentrails felkörning innebär att det blev lite mera spänning i tävlingen eftersom de efter de tre första dagarna nu bara leder med 9 minuter före Hot Dogs. Det var också Hot Dogs som vann den tredje dagsetappen 6 minuter och 20 sekunder före Samelandsresor.

Att något lag skulle kunna köra in och förbi Alpentrail under den sista dagen är det få som tror men vad som helst kan ju hända.

Dagens prestation stod Hot Dogs Anneli Esberg för när hon på sträckan Forsholm-Siksele, körde de 9,5 kilomertarna på 17 inuter och 24 sekunder vilket innebar att hon satte nytt sträckrekord och därmed raderade ut det älsta sträckrekordet som sattes 1994   av Inger Keisu, Kebnekajsorna.

 

På lördag DAG 4: Hällnäs/Hjuken - Vännäs Gemensam start 9.00 i Hällnäs

w.w.w.vindelalven.se kan ni följa tävlingen. Där finns resultat, bilder och dagsfärsk information. Vi har även en gps på tätskotern så man kan se var täten befinner sig under tävlingen.

Draghälsningar:           Ann-Kristin Ångström tel. 070-6548595

                                    Åke Johansson tel. 070-3755288

Arrangör: Umeå Brukshundklubb & Vindelälvens ekonomiska förening.