Pressinformation Inför loppet


FÖLJ ÅRETS VINDELÄLVSDRAG PÅ INTERNET!
VÄRLDENS STÖRSTA DRAGHUNDSSTAFETT
www.vindelalven.se

På den adressen hittar ni all info om tävlingen, pressinfo, resultatsidor uppdaterade eftersom resultaten kommer in till sekretariatet, det finns både rörliga bilder och stillbilder och dessutom kan man gå in och skicka ett eget vykort från VINDELÄLVSDRAGET. Snabbt och enkelt får ni all den information ni vill ha.

VINDELÄLVSDRAGET startar för 11:e gången nu på torsdag den 12/3 kl.09.00 från Ammarnäs i Södra Lapplandsfjällen och tävlingen följer sedan Vindelälven ned till målet i Vännäsby på söndag den 15/3. VINDELÄLVSDRAGET är världens största draghundsstafett över 4 dagsetapper, 30 sträckor mellan 6-22 km och tävlingen är unik på det sättet att det inte finns någon klassindelning, utan är öppen för sorters tävlande, körstilar och hundar. Till VINDELÄLVSDRAGET kommer såväl världsmästare, europamästare, nordiska och svenska mästare som den vanlige hundägaren som har ett gemensamt intresse med sin hund och som kanske bara åker Vindelälvsdraget.

48 lag på årets startlinje är nytt rekord och det är svårt att sia om utgången av årets tävling. Eftersom lag Royal Canin inte finns med i startfältet i år, så måste Doggy Express Björksele vara ett av favoritlagen, liksom lag Kronbach från Hüfingen i Tyskland och lag Baron, som kommer med starka lag. Kebnekajsorna finns med liksom Team Lone Star från Skellefteå, Norsjö Hundkörare, Drag i Tärnafjällen m.fl. välkända Vindelälvsdragsprofiler. Ett lag som saknas - och som verkligen kommer att bli saknat - är Goriks Team från Ammarnäs. Bo Grundström (Goriken själv!) har varit en av de stora profilerna genom åren och även kört hela sträckan ensam ett år. Men i år blev det tyvärr inget lag för Bo G. eftersom bl.a. sviktande hälsa sätter stopp för en start i årets Drag.

Inför årets tävling har arrangörerna Umeå Brukshundklubb inga farhågor för att det ska bli några problem med banan. Snötillgången är god och spårkörningen vecka 5 gick utan problem.

 
Fakta och telefonnummer:
Pressansvarig:   Ann-Kristin Ångström    010-2548578
Tävlingsledare:   Olle Rosén         010-6733443
Banchef:      Lars Fällman        010-2591298
Sekretariatschef:	 Karin Hedlund        010-6876405 
Övriga tel.nr.:   Ammarnäsgården       0952-60003
          Föreningshuset Björksele  0950-80126
          Fritidscentrum Hällnäs   0933-20014
          Festplatsen Vännäsby    0935-20774
						 

Pressmeddelande inför Vindelälvsdraget 98

Nu är det snart dags för det 11:e Vindelälvsdraget - alltid vecka 11 - i år blir det den 12 - 15/3. Start i Ammarnäs uppe i Västerbottensfjällen och mål i Vännäsby, där Vindelälven rinner ihop med Umeälven. Världens största draghundsstafett med 30 sträckor över 6-22 km uppdelat på 4 dagsetapper med etappmål i Sorsele, Björksele, Hjuken/Hällnäs och Vännäsby. Vindelälvsdraget är en unik draghundstävling utan klassindelning och få regler - vem som helst kan ställa upp och köra med vilken sorts hund man vill. Tävlingen är öppen för både pulka och släde, kvinnor, män, ungdomar samt alla typer av hundar.

Ny teknik! I år kan ni följa Vindelälvsdraget på Internet www.vindelalven.se. Där finns redan nu information från spårkörningen vecka 6 samt årets startlista. Under tävlingen för vi in resultaten så fort vi får in dem och med digitala kameror kan vi även ge färska bilder från dagens etapp. Om ni vill ha någon av våra bilder, så kan ni kontakta oss och beställa en bild och då får ni den i en högre upplösning än det som ligger ute på nätet.

Resultaten får ni med E-mail och då kan ni också få alla resultat från dagens tävling, d.v.s. sträckor, etappen och sammanlagda resultat. Det är viktigt att vi har fått en E-mailadress som fungerar in till redaktionen hos er, så att inte informationen hamnar i någon brevlåda som töms en gång i veckan. Vill ni ha säker resultatservice, så meddela er E-mailadress! Vi har även en fax med oss - så vill ni ha resultaten faxade, så går det också - bara vi vet om det!

Inför årets tävling har vi hittills fått in 43 anmälda lag, många gamla välkända namn och en del nya. Om ni undrar varför vissa nummer i startlistan saknas, så beror det på att vissa lag abonnerar på sina startnummer och då blir startlistan lite i oordning. För första gången får vi deltagare från mellaneuropa på startlinjen. En anmälning från Tyskland - Johannes Kronbach, Hufingen samt en från Österrike - Gerhard Offer.

En annan intressant start är Taina Teräs, som var duktig draghundsförare i början av 90-talet, men drabbades av sjukdom så att hon nu sitter i rullstol. Hon kör/åker enspann och är med i lag 44 Vi kunn kör hunn. I reglerna står vad som är obligatorisk last i pulka och vill man själv vara där så möter det inte något hinder.

Inför tävlingen kommer ni att få närmare information om tider, presskonferens och telefonnummer m.m. Tills dess: Draghälsningar från Ann-Kristin Ångström, pressansvarig Tel 0950-15267 010-2548578 avastuga@algonet.se (fram till och med tisdag 10/3) Arr: Umeå Brukshundklubb