Pressinformation 18:e mars

VINDELÄLVSDRAGET 1999

Pressrelease VINDELÄLVSDRAGET -99 Dag 1 Etapp Ammarnäs - Sorsele (c:a 10 km) 18/3 -99.

Ammarnäs bjöd på höga moln och lite lätt snöfall som så småningom upphörde. Det är alltid nervöst i starten och kanske helst första dagen. Startområdet I Ammarnäs är också ett av de svårare, eftersom spåret snabbt smalnar av in under bron över Tjulån. Men allt gick väldigt snabbt och bra, utan större strul. Först till växeln I Kraddsele kom Doggy Express Björkseles Gunilla Bottke, 1min 42 sekunder före Jenny Fransson, Vilhelmina Drag och med Team baron ytterligare 13 sekunder efter. Kebnekajsorna växlade som fyra - 6 min 22 sek efter Doggy som höll sin tätplacering ända in till målet i Sorsele dit de kom efter 3 tim.15 min 14 sek. I striden bakom Doggy klättrade Team Baron och Kebnekajsorna uppåt i resultatlistan och vid växeln i Hemfjäll kom Team Optimisterna in som trea efter Kajsorna och nu före Team Baron. Men ordningen återställdes efter nästa växel i Jeribäcken, då Kebnekajsorna befäste sin 2:a plats och Team Baron kopplade greppet på 3:e platsen. Den ställningen höll in till målet I Sorsele, då solen riktigt bröt fram när Doggy passerade mållinjen 1 min 40 sek före Kebnekajsorna och med Team Baron ytterligare 6.31 efter. Som fyra kom Team Baron 5.36 efter Kajsorna och så kom Vilhelmina Drag ytterligare 18.22 efter. Det är förmodligen bland dessa lag som tätstriden kommer under de återstående tre dagarna.

Några övriga intressanta resultat:
Christer Majbäck (längdskidåkaren - ni vet) åkte in på en 3:e plats på sista sträckan. Anders Larsson (Vasaloppssegrare en gång) åkte in på en 27:e plats för Riesen i Norr på 3:e sträckan.
Taina Teräs som varit i Sverigeeliten i draghundskörning och drabbats av en sjukdom så att hon nu sitter i rullstol, körde in på en 7:e plats på sträcka 6. Taina blev inte för inte utsedd till årets draghundsförare 1998!

I morgon fredag 19/3 går starten kl.9.00 i Sorsele och andra dagens etappmål är Björksele.

Draghälsningar: Ann-Kristin Ångström 010-2548578 Arrangör: Umeå Brukshundklubb