Torbjörn Norrman, Tävlingsledare
Här har ni Mr Vindelälvsloppet. Det är han som lever, andas och tänker Vindelälvsloppet.
Han styr oss pekande med hela handen. Låt er inte skrämmas av den ibland stränga fasaden, han är bland det snällaste man kan möta. Han känner hela Vindelälvsdalen och vet exakt var alla bor och var det godaste kaffet serveras. Ta inte illa upp om han inte kommer ihåg vad ni heter, han är urdålig på namn, men glömmer aldrig ett ansikte eller ett löfte.
När Torbjörn Norrman ryter står inte bara blixten stilla, Fantomen fryser till en istod.Gunnar Gustavsson, Bitr. Tävlingledare
Gunnar har suttit som ordförande i Vindelälvsloppets IF i många år. Någon inte så insatt journalist kallade Gunnar ”allestädes närvarande” under förra årets tävling. Gunnar Gustavsson är bra mycket mer än så. Han är Hedersordförande. En tävlingsvecka skulle inte vara sig riktigt lik om inte Gunnar fanns där med skrattet som sveper med alla omkringvarande, verktygslådan som aldrig stängs och historierna om tidigare års tävlingar som aldrig tycks ta slut. Den mannen kan förflytta berg, om det inte går med styrka, så charmar han omkull berget, tveklöst.


Emil Johansson, Träffpunkten
Emil kommer från Vormsele. Det innebär att han har växt upp med Vindelälvsloppet in på knutarna. Han började tidigt vara med i Tävlingsledningen och går bland de övriga under namnet ”Flipen”. Genom åren han haft alla möjliga uppgifter, allt från att sätta upp skyltar till att tålmodigt handskas med den alltid krånglande kopiatorn. ”Flipen” har vuxit på mer än ett sätt. Den lilla killen som alltid retades har idag lugnat ner sig betydligt och om ett antal centimeter är han lika lång som tävlingsledaren och det vill inte säja lite…


Roger Johansson, Skyltansvarig
Pappa till Emil. En gång i tiden hade han affär i Vormsele, men det är historia sedan länge. Troligen är han någon form av förklädd Einstein. Ingen vanlig människa kan väl lära sig alla skyltar efter banan utantill, veta vad det ska stå på dom och dessutom var dom ska stå. Lägg till det att varje år, ett par veckor innan tävling, vet han exakt i vilket förråd just den eller den skylten står. Vid första intrycket kan man tro att han är rätt så cool, men även i en filbunke kan det gå vågor och vid dessa sällsynta tillfällen hörs det, med en viss tydlighet, att han ursprungligen kommer från Dalarna.


Karin Israelsson Träffpunkt
Efter att ha suttit i Sveriges Riksdag i nästan trettio år kan man lugnt säja att detta är en kvinna med rutin och det märks. Det är en rutin som är väl blandad med intelligens, människokärlek och humor. Före sin tid i Riksdagen arbetade hon som Distriktsköterska i Sorsele, den erfarenheten har kommit väl till pass, hon tar verkligen hand om oss alla på ett föredömligt sätt. Hon läser fasansfullt snabbt. Det är faktiskt lite knäckande att hon läser igenom ett fullskrivet A4 som man arbetat med i timmar för att få perfekt på ett par sekunder.

Familjen Mattson Resultatservice
Det här är familjen som tillbringar hela tävlingsveckan inne i husbilen. Där inne står alla datorer, det är där resultaten tickar fram från klockorna och det är där man kan säja att tävlingens hjärta finns. Har ni hört den där sången om Vindelälvsloppet, det är Hans Mattson som har skrivit den. Om ni går förbi husbilen och ser att det ligger en hel hög cigarettfimpar just utanför dörren kan ni vara lugn för att inne i husbilen är det allt annat än lugnt. När alla datorerna brann i Björksele för två år sedan, då var den högen minst sagt rejäl. Per är nog en av intelligentaste jag har mött, ju svårare ett problem är desto närmare datorn sätter han sig. Ibland brukar han försöka stirra igång datorerna men brukar byta strategi efter en stund och överlistar datorn istället. Mamma Birgitta hjälper till, matar in all information, håller koll på sina pojkar och kan konsten att mitt i all röra se fullständigt oberörd ut. Gemensamt för denna familj är att dom är sällsynt tålmodiga och envisa. Ni vet i det där läget när vi andra hade kastat ut all utrustning och gått hem för länge sedan, då tar Familjen Mattson vid, taktiskt, väl genomdiskuterat och lugnt skrider dom systematiskt till verket på ett outtröttligt sätt. Vill du ersätta dom? Glöm det, vi släpper dom aldrig.


Roland Fredriksson, Banchef
Den första ni möter efter tävlingsbanan är banchefen. Det är han som kollar att alla funktionärer, flaggvakter, skyltar och vätskekontroller är där dom ska. Det är också han som informerar om banans utseende och beskaffenhet vid lagledarträffarna. Ni kan vara lugna, han vet det mesta om vägen mellan Ammarnäs och Vännäsby. Han tror inte att vi har upptäckt det, men Roland har ett eget signalsystem med sin keps. Om han retas och inte menar alvar, då snurrar han kepsen. Om allt är lugnt, om han har fullständig kontroll och han egentligen skulle vilja skratta rakt ut, då lyfter han kepsen och tummar på skärmen. Möter du honom och kepsskärmen är nere över ögonen fast solen inte skiner eller trots att det inte regnar, kontakta då omedelbart Tävlingsledaren, undantagstillstånd för Vindelälvsdalen kan komma att utfärdas.


Leopold Sjöström, VIP värd
Vindelådalens okrönte charmkung. Brukar alltid ta hand om Vindelälvsloppets gäster på ett föredömligt sätt och med sig hem i bagaget har han skickat med dem ett oförglömligt minne av en av de vackraste platserna i Europa. Med all säkerhet spar de minnet av detta besök i sitt hjärta och en stor plats av detta tar Leopold själv. För han är oefterliknelig, på ett positivt sätt. En ring i ögonbrynet, en ring på tummen, en röst som värmer och en underbar utstrålning är det näst intill oöverträffbara receptet på denne fantastiske exhibitionist.